Viser arkivet for oktober, 2014

Telemarks riviera - del 6

Telemarks riviera - del 5

Side tre i TA - lørdag 18. oktober

Det er greit at tvilen skal komme tiltalte til gode. Men det er vel ingen tvil lengre. Høsten er her. Utvilsomt. Sommeren som aldri tok slutt har tatt slutt. Våren som startet så tidlig i år er likevel uendelig langt unna i neste års utgave. Vinteren som mange håper aldri kommer, kommer snart.
Likevel har det sin fargerike sjarm. På et melankolsk vis er jeg blitt mer glad i høsten når jeg så vidt, og kanskje lett motvillig, har fått den første antydning av smak på min egen høst. Livets.
Vemod er ikke bare vondt. Selv om vemod og tungsinn sammen kan være tungt. Og det kommer til oss alle enten vi innrømmer det eller ikke. Både vemodet, og kanskje også tungsinnet, noen ganger. Framkalt av faktiske, eller metafysiske, høster i eget sinn.

Sangen som alltid kommer til meg, for å bruke emissærspråket, på denne tiden er selvfølgelig den velkjente «Høstvisa». Den originale versjonen på finlandssvensk, synes jeg er finest. Både Erna Tauros melodi, og Tove Janssons tekst, er en liten stemingsmessig melankolsk åpenbaring. Jeg tenker alltid på min kjære mor når jeg hører den sangen. Jeg tror hun liker den spesielt godt. Kanskje det er hennes bursdag, i dag, 18. oktober, som gjør det. (Gratulerer mutter!). Men, ved et tilfelle, kom jeg denne uken over en annen høstvise også. En veldig fin norsk en. Fra gruppen som kaller seg Sagene Ring, etter trikkesløyfen i Oslo. De har laget en aldeles nydelig Høstvise, en helt annen enn den svensk-finsk, på platen «Sporskife». Unn deg å finne fram til den. Jeg skal innrømme jeg var litt deppa da jeg begynte på dagens side tre. Blanding av høstmelankoli og litt annet. Det er fortsatt krevende tider i bransjen vi lever av, og for, i TA. Vi har lange arbeidsøkter og tunge budsjettdiskusjoner. Men det hjalp å jobbe med høstbilder, med farger og form. Jammen ser det ut til at det er litt hjerteformet blå himmel på det store bildet, mellom bladene også. Og det gjør alltid godt, synes jeg, å jobbe med typografi som jeg er så glad i. Mitt gamle fag. Så humøret lettet betraktelig i løpet av økten.

Og har jeg lykkes bitte litt med intensjonene i dag så har det kanskje gjort det samme for deg.

Telemarks riviera - del 4

Telemarks riviera - del 3

Telemarks riviera - del 2